maglajinfo.com
vijesti zdk 1208

Odobrena sredstva

Vlada ZDK daje podršku poljoprivrednicima

16.11.2016. 17:19 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, uzgajivačima voća sa područja kantona isplatu sredstava u iznosu od 211.750 KM na ime podrške za zasnivanje novih zasada jagodičastog voća i vinove loze.

Na istoj sjednici Vlada je odobrila isplatu sredstava u iznosu od 20.956 KM pravnim licima sa područja kantona, kao podrška za izgradnju i nabavku opreme za hladnjače jagodičastog voća.

Vlada je uzgajivačima voća sa područja  Zeničko-dobojskog kantona odobrila sredstava u iznosu od 1.642 KM na ime podrške za proizvodnju plantažne borovnice i aronije.

Na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu donesena je odluka o pristupanju provođenja procedure dodjele koncesije za korištenje prirodne izvorske vode sa izvorišta „Radakovica“ u mjesnoj zajednici Gornja Borovica kod Vareša, kao i odobravanje sredstava u iznosu od 30.000 KM za izradu studijske dokumentacije za malu hidroelektranu Grabovica Olovo i slivno područje rijeke Očevije u općini Vareš.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.