Maglajinfo.com
vijesti zdk 1416

OŠ ''Hasan Kikić''

Vlada ZDK-a odobrila sredstva za gradnju nove škole u naselju Tetovo

10.02.2017. 15:45 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, donijela zaključak o usvajanju programa utroška sredstava kojim su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 1.200.000 KM, namijenjena za izgradnju novog školskog objekta OŠ ''Hasan Kikić'' u naselju Tetovo kod Zenice.

Ta osnovna škola osnovana je prije 78 godina i trenutno centralnu školu pohađa 343 učenika.

Obzirom na starost i dotrajalost školskog objekta i procjenu o neisplativosti ulaganja u njegovu rekonstrukciju, kao i činjenicu da se niz godina na području ZDK nije izgradio nijedan novi školski objekt, Vlada tog kantona je odlučila da u 2017. godini izdvoji sredstva za izgradnju novog školskog objekta spomenute škole.

- Planska vrijednost novoizgrađenog objekta je 1.500.000 KM, a novi objekt, čija se realizacija očekuje ove i naredne godine, trebao bi da sadrži osam učionica sa pratećim prostorijama, po svim standardima i normativima. Planirane su aktivnosti koje se odnose na pripremu potrebne projektne dokumentacije, te osiguranja potrebnih saglasnosti za građenje i realizaciju projekta, saopćeno je iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.