Vlada ZDK odobrila zapošljavanje 100 policajaca

3.11.2015. 23:33 0

Na 32. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona primljena je na znanje Informacija o stanju popunjenosti broja policijskih službenika u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te je zaduženo navedeno ministarstvo da pokrene proceduru prijema stotinu novih policijskih službenika u činu policajac, na način i u proceduri propisanoj Zakonom o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona.

U sačinjenoj Informaciji je pojašnjeno da je izvršenom analizom popunjenosti radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije utvrđeno da od ukupnog broja sistematizovanih 1235 radnih mjesta, trenutno nedostaju 243 policijska službenika, a imajući u vidu broj policijskih službenika koji je planiran za odlazak u starosnu penziju, kao i dosadašnju dinamiku prijema policijskih službenika, evidentno je da će se broj upražnjenih radnih mjesta znatno povećati.

Radi osiguranja kontinuiteta rada Ministarstva i potrebe obavljanja posla, kao i dužine trajanja postupka prijema i obuke policijskih službenika, zatražena je saglasnost za prijem policijskih službenika, a što je Vlada Zeničko-dobojskog kantona i odobrila svojim Zaključkom.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.