maglajinfo.com
vijesti zdk 351

Vlada ZDK osigurala jednokratnu pomoć za 63 penzionera

20.07.2019. 18:13 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) odobrila je nedavno jednokratnu novčanu pomoć za 63 penzionera iz općina Tešanj, Doboj-jug i Maglaj, čija su domaćinstva pretrpjela štete u poplavama koje su pogodile sjever ZDK u maju ove godine.

Predstavnici Saveza udruženja penzionera ZDK tim povodom su uručili zahvalnicu ministrici za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Azri Šabanović.

- Odobrena je jednokratna pomoć u iznosu od po 150 KM i ovo je jedinstven primjer pomoći penzionerima u Federaciji BiH. Hvala Vladi i ministrici Šabanović što su prepoznali stanje u kojem se nalazi ova populacija, jer skoro polovina penzionera u ZDK prima najnižu penziju. Nakon poplava u maju 2014. penzioneri nisu dobili nikakvu pomoć, tako da je ovo gesta za svaku pohvalu - kazao je Mustafa Trakić, predsjednik Saveza udruženja penzionera ZDK.

Tokom prijema za Trakića i člana UO kantonalnog Saveza udruženja penzionera Mehmeda Mostarlića naglašen je kontinuitet podrške i pomoći ovoj populaciji.

- Nova Vlada je, kao i Vlada u prethodnom sazivu, opredijeljena da nastavi pružati pomoć najugroženijim kategorijama u ovom kantonu, među kojima su svakako i penzioneri sa najnižim primanjima - kazala je ministrica Šabanović, saopćeno je iz Vlade ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.