maglajinfo.com
vijesti zdk 562

Vlada ZDK povećala iznos novčane podrške malinarima

21.11.2017. 11:44 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, vodeći računa o uslovima za proizvodnju maline na području Kantona, broju poljoprivrednih proizvođača i ukupnoj ostvarenoj proizvodnji u 2017. godini, iz budžeta Kantona u 2017. godini povećala iznos novčane podrške proizvođačima maline sa 0,15 KM na 0,25 KM po kilogramu.

- U toku je realizacija podrške iz budžeta Kantona po Programu poticaja poljoprivrednoj proizvodnji za 2017. godinu. Po objavljenom javnom pozivu za podršku u poljoprivredi za 2017. godinu, u Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ukupno je zaprimljeno 2.700 zahtjeva koji ispunjavaju uslove iz javnog poziva. Procjenjujemo da će ukupna proizvodnja maline biti oko 4.000 tona, tako da će se iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona isplatiti oko jedan milion konvertibilnih maraka. Uzimajući u obzir te podatke, Zeničko-dobojski kanton će potvrditi lidersku poziciju u proizvodnji maline na teritoriji Federacije BiH - izjavio je ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Himzo Smajić.

Dodao je da će Ministarstvo kao i u 2016. godini voditi računa o blagovremenosti isplate svih  poticaja iz Programa utroška sredstava za poticaje u poljoprivredi za 2017. godini, saopćeno je iz Pres-službe ZDK

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.