FENA
vijesti zdk 830

Vlada ZDK sufinansira 82 programa zapošljavanja pripadnika boračke populacije

23.09.2016. 16:45 0

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona je, u okviru programa zapošljavanja i samozapošljavanja branilačke populacije, danas potpisalo 82 ugovora s pripadnicima ove socijalne grupe, koji su aplicirali na javni oglas.

Ovim programom podstiče se razvoj male privrede, posebno privrednih subjekata u vlasništvu pripadnika branilačke populacije, i za program je izdvojeno 574.000 KM.

Prema riječima ministra Fahrudina Čolakovića do sada su realizirana dva programa zapošljavanja članova branilačke populacije, kojim je osiguran posao za 170 nezaposlenih boraca. U drugoj fazi programa za zapošljavanje pripadnika boračke populacije u privatnim preduzećima zaposleno je 50 nezaposlenih ljudi iz ove populacije.

“U ovoj trećoj fazi sufinansiramo u većem dijelu vlastitu inicijativu, koja je ponudila nekoliko izuzteno kreativnih ideja u oblasti poljoprivrede, ugostiteljstva, medicine i drugih djetnosti”, kazao je ministar Čolaković.

Vlada ZDK je preko nadležnog ministarstva za svakog aplikanta osigurala sredstva u iznosu od 7.000 KM, i prema ugovoru svi imaju obavezu da se zadrže u biznisu najmanje 24 mjeseca.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.