maglajinfo.com
vijesti zdk 534

Vlada ZDK utvrdila Prijedlog Budžeta u iznosu od 285.225.000 KM

4.02.2016. 17:32 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, je na 41. sjednici, utvrdila Prijedlog Budžeta Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 285.225.000 KM i uputila ga u daljnju skupštinsku proceduru. Na današnjoj sjednici je utvrđen i Prijedlog Zakona o izvršavanju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu.

Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Vlada je donijela Zaključak o utvrđivanju Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu.

Danas je Vlada donijela Zaključak o davanju saglasnosti na Finansijski plan Agencije za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona. Na prijedlog Ministarstva zdravstva Vlada je donijela odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama statuta JU Kantonalna bolnica Zenica.

Na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport donesen je Zaključak o odobravanju utroška sredstva sa pozicije “Tekući transfer za sport“ za period januar –mart 2016. godine u ukupnom iznosu od 40.000,00 KM kao i zaključak o davanju saglasnosti za isplatu sredstava sa pozicije „Tekući transfer za smještaj studenata u studentske centre“ za period januar –mart 2016. godine u iznosu od 465.111,00 KM, saopćeno je iz Press službe Vlade ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.