maglajinfo.com
vijesti zdk 1361

Vodostaj rijeka na području ZDK visok i na granicima izlijevanja

1.04.2018. 14:07 0

Vodostaj rijeka i svih vodenih tokova na području Zeničko-dobojskog kantona je visok i na granicama izlijevanja, sa tendencijom povećanja, saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona saopćila je danas da je vodostaj rijeka i svih vodenih tokova u ovom Kantonu visok i na granicama izlijevanja.

- Vodostaj rijeka i svih vodenih tokova na području Kantona je visok na granicama izlijevanja, sa tendencijom povećanja, u 8:30 sati na mjernom mjestu u Zenici visina rijeke Bosne iznosi 360 cm. U 10:30 sati na mjernom mjestu u Zenici visina rijeke Bosne iznosi 375 cm sa tendecijom porasta. U 12 sati na mjernom mjestu u Zenici visina rijeke Bosne iznosi 378 cm sa tendecijom stagniranja - navode iz Kantonalne uprave.

U 12 sati rijeka Bosna se počela izlijevati i plaviti određene putne komunikacije i poljoprivredna zemljišta u blizini korita rijeke Bosne. Trenutno nemamo dojava o plavljenju stambenih objekata. U gradu Zenica zatvoren je za saobraćaj podvožnjak u naselju Blatuša zbog vode.

PS Žepče obavještava da je saobraćaj na lokalnom putu u naselju Želeća prekinut zbog izlijevanja rijeke Bosne a u gradu Žepče je poplavljen dio pješačke staze dok je u Begovom Hanu u mjestu Kolone poplavljen dio lokalne ceste.

U Kaknju je zabilježeno izlijevanje rijeke Bosne kod vatrogasnog doma i dijela ulice u naselju Doboj.

Sa područja drugih općina nemamo obavještenja o ugrožavanju putnih komunikacije do 12 sati. Kantonalna uprava je izvršila upozorenje i obavještenje svim općinskim službama civilne zaštite da se stave u pripravnost zbog visokog vodostaja rijeke Bosne, saopćeno je danas.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.