SRNA
vijesti zdk 958

Zahtjev nije ispunjen, radnici Krivaje Mobel sutra će ponovo blokirati put M17 kod Žepča

18.02.2016. 19:40 0

Sindikat fabrike ''Krivaja Mobel'' najavio je da će radnici ovog kolektiva sutra ponovo blokirati magistralni put M17 jer vlade Federacije BiH i Zeničko-dobojskog kantona nisu danas do 16.00 časova ispunile njihov zahtjev – uplatu jednokratne pomoći od 250 KM za 756 zaposlenih.

Predstavnik Sindikata radnika „Krivaje Mobel“ Besim Husić rekao je za sarajevske medije da tražena sredstva nisu uplaćena i da će sutra u 7.00 časova, nakon zbora u krugu fabrike, radnici krenuti pješke iz Zavidovića prema Žepču gdje će blokirati magistralni put.

Radnici „Krivaje Mobel“ blokirali su prije dva dana magistralni put M17 u mjestu Papratnica kod Žepča tražeći isplatu jednokratne pomoći od po 250 KM za svakog radnika, a nakon pregovora deblokirali su put i vladama FBiH i ZDK-a dali rok od 48 časova za ispunjenje zahtjeva. Radnici kompanije „Krivaja-Mobel“ više od tri mjeseca protestuju protiv Uprave kompanije i traže raskid ugovora sa takozvanom „ortačkom grupom“ vlasnika, za koju tvrde da ne ispunjava obaveze prema radnicima.

Ranije je Federalna TV javila kako su radnici najavili blokadu puta M17 na lokaciji za koju nema alternativnog pravca. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.