Avaz
vijesti zdk 491

Shodno odluci usvojenoj na 33. sjednici

Zaključeni ugovori za lovišta udruženjima građana i lovačkim društvima u ZDK

21.01.2016. 18:18 0

Zakonom o lovstvu Federacije BiH, propisano je da se sportsko-privredna lovišta dodjeljuju u zakup najpovoljnijem ponuđaču koji ispunjava kriterije utvrđene u Javnom pozivu za prikupljanje ponuda za dodjelu sportsko-privrednih lovišta pod zakup na području Zeničko-dobojskog kantona na period od 10 lovnih godina.

-  Na osnovu provedenih aktivnosti sačinjen je prijedlog Odluke o dodjeli sportsko-privrednih lovišta pod zakup na području Zeničko-dobojskog kantona najpovoljnijim ponuđačima, odnosno, udruženjima građana-lovačkim društvima sa područja ZDK, ukupno 13, a koju je Vlada Kantona usvojila na 33. sjednici, izuzev lovišta „Kamenica“, kojim gospodari J.P. „Šumsko-privredno društvo ZDK d.o.o. Zavidovići. Lovište „Kamenica“ je ustanovljeno kao privredno lovište do proglašenja istog posebnim lovištem – pojašnjavaju iz Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

Ističu kako je Federalnim zakonom o lovstvu pripisano da se lovišta na gospodarenje predaju zaključivanjem ugovora između kantonalnog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i korisnika lovišta.

-  Shodno Zakonu o lovstvu i Odluci o dodjeli sportsko-privrednih lovišta pod zakup najpovoljnijim ponuđačima, odnosno, udruženjima građana-lovačkim društvima koja egzistiraju na području ZDK, 20. januara tekuće godine zaključeni su ugovori o dodjeli sportsko-privrednih lovišta u zakup na period od deset lovnih godina sa dvanaest udruženja građana-lovačkih društava. Naknadno će biti zaključen još jedan ugovor – zaključili su iz Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.