ZDK: Dugovanja za zdravstveno osiguranje oko 70 miliona maraka

15.12.2015. 16:42 0

U jednoj od narednih sjednica Vlada Zeničko-dobojskog kantona razmatrat će analizu stanja u vezi sa dugovanjima za zdravstveno osiguranje, a prema riječima premijera Miralema Galijaševića, do kraja godine planiraju podvući crtu i kazati da su svi obavezni izvršavati svoje obaveze za zdravstvo.

Kako je pojasnio za RTV Zenica, dugovanja po ovom osnovu dostigla su ukupni iznos od oko 70 miliona maraka, ističući kako su najveći dužnici veliki privredni sistemi kao i tri rudnika na području kantona.

Zbog svega navedenog, planiran je razgovor sa nadležnima u Elektroprivredi BiH, dok neplaćanje doprinosa utiče na nedovoljna sredstva za Kantonalnu bolnicu Zenica.

Naime, prema mjesečnoj tranši i ugovoru sa Zavodom zdravstvenog osiguranja zeničkoj bolnici označuju se 3,3 miliona maraka. Međutim, od pomenutog iznosa čak oko tri miliona odlazi za plaće uposlenika, dok je za normalno poslovanje KBZ mjesečno neophodno obezbijediti iznos od 4,3 miliona maraka.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.