FENA
vijesti zdk 638

U organizaciji Ureda premijera i Ministarstva za privredu

ZDK: Javne konsultacije o stvaranju uvjeta za javno-privatno partnerstvo

17.11.2016. 13:57 0

U organizaciji Ureda kantonalnog premijera i Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona održane su javne konsultacije o pripremi podzakonskih akata iz Zakona o javno-privatnom partnerstvu radi davanja prijedloga, primjedbi i sugestija predstavnika javnog sektora na prijedloge uredbe o identifikaciji, pripremi, ugovaranju i praćenju implementacije projekta javno-privatnog partnerstva i Pravilnika o uspostavljanju i vođenju registra ugovora javno-privatnog partnerstva.

Model javno-privatnog partnersta je prepoznat kao jedan od načina ne samo za unapređenje javnih usluga već i za podsticanje ekonomskog razvoja kantona u cjelini, a naročito lokalnih zajednica. Nakon usvajanja i objave Zakona o javno-privatnom partnerstvu nastavljene su aktivnosti na stvaranju pretpostavki za što efikasniju primjenu ovog zakona, prvenstveno na pripremi podzakonskih akata.

U tu svrhu, a nastavljajući aktivnosti započete s USAID Sida GOLD projektom, Ured premijera ZDK-a i Ministarstvo za privredu su uz podršku USAID-a, održali javne konsultacije o pripremi podzakonskih akata iz Zakona o javno-privatnom partnerstvu s predstavnicima javnog sektora s kantonalnog, gradskog i općinskog nivoa.

Javnim konsultacijama su prisustvovali predstavnici javnog sektora s kantonalnog nivoa vlasti i predstavnici javnog sektora iz Grada Zenice i svih općina Zeničko-dobojskog kantona. S obzirom na to da model javno-privatnog partnerstva predstavlja novinu za državne službenike, učesnici su istakli zadovoljstvo prezentacijom samog modela i zahvalili kreatorima i realizatorima javne konsultacije na ukazanoj prilici da učestvuju u kreiranju podzakonskih akata iz ove oblasti.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.