ZDK: Krov nad glavom za porodicu Varupa i Ćamila Tahirovića

6.11.2018. 11:07 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je novčana sredstva za rješavanje stambenog pitanja dviju osoba u stanju socijalne potrebe, koje su istovremeno i članovi boračke populacije.

Sredstva su odobrena na prijedlog ministarstava za boračka pitanja i za rad, socijalnu politiku i izbjeglice tog kantona.

Krov nad glavom dobit će Hanifa Varupa - udovica poginulog borca Enesa Varupe i osoba sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjem, te Ćamil Tahirović - 20 postotni ratni vojni invalid, oboje iz Zenice.

- Odluka Vlade dolazi u pravom trenutku jer porodica Varupa mora iseliti iz kuće u kojoj godinama žive kao podstanari, budući da se kuća prodaje. Tahirović (kao beskućnik) trenutno živi u ruševnoj i napuštenoj zgradi, a preživljava od sakupljanja sekundarnih sirovina - navodi se u saopćenju iz Vlade ZDK.

Nesporno je da su u pitanju specifični slučajevi sa izuzetno teškim stambenim, zdravstvenim, materijalnim i socijalnim prilikama, koji su iziskivali hitno rješavanje, saopćila je Press služba ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.