maglajinfo.com
vijesti zdk 1798

ZDK: Obilježavanje Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

10.04.2017. 19:48 0

U okviru programa obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, na području Zeničko-dobojskog kantona realizirat će se više programa i manifestacija.

Obilježavanje 25. godišnjice osnivanja Armije RBiH počet će u srijedu, 12. aprila, u Kasarni Oružanih snaga BiH u Zenici gdje će se održati “Dan otvorenih vrata”, koji će zajedno organizirati Ministarstvo za boračka pitanja ZDK i Oružane snage BiH. Ova manifestacija organizira se za svu djecu iz osnovnih i srednjih škola, gdje će se djeca moći upoznati s naoružanjem koje koriste OS BiH.

U petak, 14. aprila, planirano je da sve općinske organizacije u Zeničko-dobojskom kantonu posjete šehidska mezarja, polože cvijeće i odaju počast šehidima i poginulim borcima. Istog dana delegacija organizacionog odbora zajedno s Ministrom za boračka pitanja u Vladi ZDK posjetiti će JU “Dom porodica Zenica” i mališanima uručiti majice s grbom Armije RBiH, kao i paketiće, a potom će uslijediti čas historije.

Centralna svečana manifestacija obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine za područje Zeničko-dobojskog kantona  planirana je za subotu, 15. aprila, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.