maglajinfo.com
vijesti zdk 630

ZDK: Obustavljena nastava još samo u maglajskoj PŠ ''Tujnica''

15.05.2019. 14:00 0

Nakon što je sinoć prestala padati kiša, koja je proteklih dana izazvala poplave u općinama na sjeveru Zeničko-dobojskog kantona, danas su se u skoro svim školama u kojima se jučer nije odvijala nastava đaci vratili u školske klupe.

Kako je izjavila direktorica Pedagoškog zavoda ZDK Aida Salkić, tokom dana kontaktirali su sve škole koje jučer nisu radile.

- Prema podacima koje je prikupilo Ministarstvo obrazovanja, danas se na nastavu nisu vratili jedino đaci područne škole u naselju Gornja Liješnica, jer je škola poplavljena. To je škola u sastavu OŠ ‘'Maglaj’- kaže direktorica Salkić, koja napominje kako se nastava danas ponovo odvija u ‘'Osnovnoj školi Kovači’' u Zavidovićima, ‘'Abdulvehab Ilhamija'’ u Kaloševiću kod Tešnja, ‘'21. martu'’ u Matuzićima u doboj Jugu te ‘'Novi Šeher'’ u istiomenom maglajskom naselju. 

Danas su na nastavi i đaci u općinama Žepče i Usora, u kojima jučer nisu radile škole, a u kojima je obrazovanje u nadležnosti lokalnih zajednica.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.