FENA
vijesti zdk 692

ZDK: Odobrena sredstva za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša

31.08.2016. 17:03 0

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona potpisalo je ugovore s korisnicima sredstava čiji projekti su odabrani u proceduri provođenja ''Javnog poziva za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša za 2016. godinu'', koji se odnose na oblast upravljanja otpadom.

Nakon provedene procedure javnog poziva Ministarstvo je predložilo Vladi ZDK-a za realizaciju devet projekata u  iznosu od 395.000 KM.

Među njima su veći projektni planovi  kojima su aplicirali  Regionalna deponije “Mošćanica Zenica”, JKP „Radnik“  Zavidovići, JKP „Visoko“, nadležna služba za zaštitu okoliša Grada Zenice, te općinske službe Maglaja, Žepča, Breze, Olova i komunalno preduzeće „Alba Zenica“, koje servisira komunalne poslove i potrebe grada Zenica.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.