ZDK: Ove sedmice objava javnog poziva za kreditiranje stambenih potreba mladih

30.11.2015. 18:22 0

Ove sedmice bit će objavljen javni poziv za dodjelu kredita za rješavanje stambenih potreba mladih na području Zeničko-dobojskog kantona. Kantonalna vlada je na posljednjoj sjednici dala saglasnost za raspisivanje javnog poziva na koji će moći konkurisati mladi do 35 godina starosti, stalno zaposleni i sa visokom stručnom spremom, javila je RTV Zenica.

U drugoj polovini ove godine intenzivirane su aktivnosti na ponovnom aktiviranju fonda za rješavanje stambenih potreba mladih u ZDK putem povoljnih kreditnih sredstava. Krajem avgusta formirana je komisija na čijem je čelu Nada Delibašić iz Ministarstva finansija.

U međuvremenu utvrđeni su kiriteriji, odnosno opći i posebni uslovi. Opći podrazumijevaju državljanstvo BiH, starost do 35 godina, da kandidata nema riješeno stambeno pitanje, da mu je prebivalište ZDK, te da je u radnom odnosu na neodređeno vrijeme.

Među posebnim uslovima, kako ukazuje ministar pravosuđa i uprave Mirnes Bašić je visoka stručna sprema, što znači da se svaki veći stepen više i boduje.

Na raspolaganju je ukupan iznos od 2,2 miliona maraka, a maksimalni iznos kredita je do 50 hiljada maraka, sa kamatnom stopom između 3,9 i 5,5 posto.

Objavljivanje javnog poziva predviđeno je u ovoj sedmici, a ostaje otvoren 45 dana od dana objave. Prema planiranoj dinamici, kompletna procedura i utvrđivanje rang liste korisnika trebalo bi biti okončano u naredna dva mjeseca

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.