ZDK: Pod dejstvom alkohola čak 134 vozača

26.09.2016. 23:33 0

Službenici Uprave policije MUP-a ZDK su tokom proteklog vikenda realizirali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, kojom prilikom je poseban akcenat stavljen na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Prilikom naznačene akcije kontrolirano je 911 vozila u saobraćaju, kojom prilikom su po pitanju alkoholiziranosti vozača izdata 134 prekršajna naloga. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionirani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

- Uprava policije ZDK upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uvjeta pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, osobe koje prevoze, te druge učesnike u saobraćaju. Posebno naglašavamo da će svi slučajevi vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentirani, a nesavjesni vozači sankcionirani, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.