maglajinfo.com
vijesti zdk 1806

ZDK pomogao rješavanje stambenih problema za 185 branilaca

27.12.2016. 13:22 0

Ministarstvo za boračka pitanja Vlade ZDK-a dodijelilo je 185 jednokratnih i bespovratnih novčanih sredstava za rješavanje stambenog pitanja za branioce i članove njihovih porodica s područja grada Zenice i općina u ovom kantonu.

Nakon obavljenih svih aktivnosti, za dodjelu novčane pomoći braniocima i članovima njihovih porodica u svrhu rješavanja stambenog pitanja, nadležno kantonalno ministarstvo je potpisalo ugovore s pripadnicima branilačke populacije, koji, nažalost, do sada nisu iz bilo kojih razloga riješili stambeno pitanje.

Sredstva od milion i 161.780 KM raspoređena su za kupovine individualnog stambenog objekta ili stana na osnovu ugovora zaključenog u prethodnoj ili tekućoj kalendarskoj godini, izgradnju, prilagođavanje posebnim potrebama ratnih vojnih invalida i dijelom za sufinansiranje izdavanja dozvole za gradnju i sufinansiranje legalizacije stambenog objekta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.