maglajinfo.com
vijesti zdk 361

ZDK: Postignut dogovor o novim platnim koeficijentima za zdravstvene djelatnike

12.02.2020. 08:30 0

Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirza Ganić, ministar zdravstva Adnan Jupić i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Omer Škaljo održali su sastanak s direktorima javnih zdravstvenih ustanova - Kantonalne bolnice Zenica, Opće bolnice Tešanj, Zavoda za medicinu rada, Zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici te općinskih domova zdravlja.

Razgovarano je o aktuelnim pregovorima o usaglašavanju novih kolektivnih ugovora za zdravstvene radnike u ZDK.

Članovi Pregovaračkog tima kantonalnog Ministarstva zdravstva informirali su učesnike sastanka da je sa Samostalnim strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije ZDK postignut dogovor o novim platnim koeficijentima, koji predviđa povećanje koeficijenata u dva navrata do kraja 2020. godine, tako da je na sastanku data saglasnost da se nastave aktivnosti u pravcu zaključivanja novog kolektivnog ugovora sa ovim sindikatom.

U toku su i pregovori s Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu, koji okuplja medicinsko osoblje i ostale radnike, ali se dogovor još ne nazire jer, a kako je rečeno, zahtjevi sindikata prevazilaze realne mogućnosti Fonda zdravstvenog osiguranja i zdravstvenih ustanova u ovom kantonu, saopćeno je iz  Pres-službe ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.