maglajinfo.com
vijesti zdk 381

Moderni centar

ZDK potpisao ugovor o smještaju studenata u Studentski centar IZ u BiH

15.07.2019. 17:49 0

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Spahija Kozlić i direktor Studentskog centra Islamske zajednice (IZ) u BiH Muamer Tinjak potpisali su ugovor o subvencioniranju troškova smještaja i ishrane studenata s područja ZDK u narednoj akademskoj godini.

Zeničko-dobojski je prvi kanton koji je potpisao ugovor sa Studentskim centrom Islamske zajednice u BiH, u Sarajevu.

- Ugovorom su predviđena sredstva za maksimalno 50 studenata po 219 KM mjesečno, tako da je za tu namjenu opredijeljen maksimalan iznos do 109.500 KM - navodi se u saopćenju Press službe ZDK.

Centar je otvoren prošle godine i ima sve uslove za smještaj i ishranu studenata, a prijem studenata se vrši na osnovu Kriterija za bodovanje studenata za prijem u studentske domove u Federaciji BiH.

Klimatizirane i moderno opremljene sobe, savremeno opremljena kuhinja i restoran, biblioteka s dvije čitaonice, vešeraj, multimedijalna sala, sportsko igralište, prostorije za rekreativne aktivnosti, samo su neki od obilnih sadržaja koji pokazuju da je riječ o modernom studentskom centru koji se ni po čemu ne razlikuje od smještaja u hotelima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.