maglajinfo.com
vijesti zdk 385

ZDK: Potpisivanjem kolektivnog ugovora okončan štrajk doktora medicine

24.11.2017. 15:52 0

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona danas je potpisan novi kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području Zeničko-dobojskog kantona.

Kolektivni ugovor su potpisali ministar zdravstva Dragoljub Brenjo i predsjednik Samostalnog strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Haris Husremović, u prisustvu članova Upravnog odbora ovog sindikata.

- Izražavam zadovoljstvo zbog postignutog dogovora sa ovim sindikatom i prekidom štrajka i najavljujem da ćemo uskoro započeti pregovore o novom kolektivnom ugovoru  za 2018. godinu sa kantonalnim odborom Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu - kazao je nakon potpisivanja ugovora premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević.

Potpisivanjem novog kolektivnog ugovora i formalno, kako je najavljeno prije dva dana, prekinut je štrajk doktora medicine i stomatologije na području Zeničko-dobojskog kantona.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.