ZDK: Prihvaćena informacija o stambenom zbrinjavanju branilaca

12.06.2017. 23:53 0

Informacija o stambenom zbrinjavanju branilaca i članova njihovih porodica u 2016. godini prihvaćena je na sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja, saopćeno je iz tog ministarstva.

Za realizaciju ovog prava, iz budžeta Zeničko-dobojskog katona za 2016. godinu izdvojeno je 1.631.219,77 KM, a stambeno zbrinuto 247 korisnika, odnosno branilaca i članova njihovih porodica s područja 11 općina Kantona i Grada Zenice.

Informacija obuhvata presjek realiziranih aktivnosti u postupku ostvarivanja prava na dodjelu jednokratnih, bespovratnih novčanih sredstava, s podacima i pokazateljima prezentiranim u tabelarnim pregledima, koji omogućavaju ocjenu realizacije prava u 2016. godini.

Načini rješavanja stambenog pitanja utvrđeni su Uredbom, odnosno jednokratna, bespovratna novčana sredstava za pomoć u rješavanju stambenog pitanja dodjeljuju se u svrhu izgradnje stambenog objekta s ciljem trajnog stambenog rješavanja; za kupovinu individualnog stambenog objekta ili stana na osnovu ugovora zaključenog u prethodnoj ili tekućoj kalendarskoj godini; za prilagođavanja stambenog objekta posebnim potrebama ratnih vojnih invalida te za sufinansiranje izdavanja dozvole za gradnju i sufinansiranja legalizacije stambenog objekta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.