maglajinfo.com
vijesti zdk 1555

ZDK: Sporazum o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća

14.02.2017. 19:51 0

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona danas je, s kantonalnim odborom Saveza samostalnih sindikata BiH i Udruženjem poslodavaca FBiH – Grupacija poslodavaca ZDK, potpisan tripartitni ugovor ''Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje ZDK''.

Sindikat je predstavljao predsjednik Kantonalnog odbora Mirnes Isaković, Udruženje poslodavaca FBiH predsjednik Ibrahim Meškić, a Vladu Zeničko-dobojskog kantona predstavljaju premijer Miralem Galijašević i ministar za rad Nurdžehan Šahinović.

Predsjednik Sindikata Mirnes Isaković kazao je nakon potpisivanja ugovora da se radi o jednom od ključnih rješenja svih njihovih višegodišnjih dijaloga s poslodavcima, a u cijelom procesu formiranja Ekonomsko-socijalnog vijeća Vlada ZDK je bila snažan korektor. U novim odnosima sindikata i poslodavaca na nivou Zeničko-dobojskog kantona tražit će se formula koja neće nuditi saglasnosti nego konkretna rješenja, kazao je Isaković.

Potpisivanju „Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje ZDK“ prisustvovali su projekt menadžer Centra civilnih inicijativa Sarajevo Adis Arapović i direktor Udruženja poslodavaca FBiH Mladen Pandurević.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.