ZDK za primjer: Posao za 57 pripadnika boračke populacije

19.07.2016. 14:30 0

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona, u skladu s realiziranim Programom zapošljavanja boraca, ratnih vojnih invalida i djece šehida i poginulih boraca, jučer je upriličilo dodjelu 57 ugovora aplikantima koji su kao podnositelji zahtjeva samostalno našli poslodavca i podnijeli zahtjev za poticajna sredstva.

Prijave na javni oglas imali su svi pripadnici boračkih udruženja koji imaju najmanje 24 mjeseca provedena u oružanim snagama i djeca poginulih ili ranjenih boraca. 

- Ovo je prvi konkurs u Federaciji ovog tipa, a nadam se da će biti takvih konkursa još i u drugim kantonima, jer su tražili od nas na koji način smo mi to uradili -  ističe ministar za boračka pitanja ZDK-a Fahrudin Čolaković.

Koliko je značajan ovaj realizirani program najbolje govore podaci da na području Zeničko-dobojskog kantona ima oko 67.000 nezaposlenih osoba, a da od tog broja gotovo 12.000 je osoba iz boračke populacije različitih kategorija. 

Ugovore za 57 novozaposlenih pripadnika boračke populacije uručili su premijer Vlade ZDK-a Miralem Galijašević i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.