maglajinfo.com
vijesti zdk 299

Jučer u Zenici

Zdravstveni stručnjaci u ZDK usavršavaju praćenje COVID-19 kontakata u FBiH

20.08.2020. 07:48 0

Seminar za zdravstvene profesionalce s područja Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) održan je u Zenici, u okviru projekta kojeg realizira Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), a pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO-SZO) o modalitetima poboljšanja praćenja kontakata COVID-19 pozitivnih osoba.

Uvodničari su bili rukovodilac Zavoda za javno zdravstvo INZ-a dr. Fadil Šabović i specijalista epidemiolog INZ-a dr. Alis Kozica.

U nastavku cjelodnevnog okupljanja govorilo se o epidemiološkim karakteristikama COVID-19, iskustvima iz prakse praćenja kontakata, obradi i protoku podataka, kao i radu s pacijentima na iskustvu iz zeničke Kantonalne bolnice (KBZ).

Seminar je bio pozivnog karaktera za zdravstvene profesionalce s područja ovog kantona, a odazvali su mu se sanitarni općinski i kantonalni inspektori, specijalisti epidemiolozi iz Higijensko-epidemioloških službi Domova zdravlja u gradovima i općinama ZDK kao i KBZ, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.