maglajinfo.com
vijesti zdk 1035

Zenica: Policija završila pripreme na osiguravanju nogometne utakmice BiH-Kipar

10.10.2016. 18:22 0

Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na osiguranju nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kipra, koja će se odigrati večeras na stadionu Bilino polje u Zenici, saopćio je da se aktivnosti policijskih timova realiziraju u skladu s planovima.

Na gradskom području Zenice će danas na snazi biti izmjena režima saobraćaja u gradu, što podrazumijeva blokadu određenih područja i zabranu odvijanja saobraćaja u ulicama u neposrednoj blizini stadiona, i Uprava policije poziva sve građane i goste da postupaju u skladu s naredbama policijskih službenika.

-Radi dosljedne primjene navedenih zakonskih odredbi, prvenstveno kada su u pitanju nedozvoljeni predmeti i protivpravna ponašanja, podsjećamo navijače na odredbe Zakona o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, u kojem su definirani svi prekršaji prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, te sankcije za utvrđene prekršaje- ističu u zeničkoj policiji.

Ulaz na stadion bit će spriječen osobama koje se budu ponašale nasilnički, pod uticajem alkohola ili narkotičkih sredstava. Podsjećamo navijače na njihovu obavezu da postupaju u skladu s naredbama izdatim od policijskih službenika, kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija i drugih službenih osoba.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim sigurnosno interesantnim informacijama kao i informacijama o uočenim krivičnim djelima, prekršajima i drugim nezakonitim pojavama, da o tome odmah informišu nadležnu policijsku stanicu ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUPZDK-a.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.