maglajinfo.com
vijesti zdk 945

Donijeli odluku o isplati regresa u iznosu od 800 do 2.800 KM

Žestoka reakcija na odluku SZZ ZDK o iznosu regresa: Nemoralno i drsko ponašanje

30.05.2015. 02:38 0

Iako Skupština Zeničko-dobojskog kantona nije usvojila Izvještaj o finansijskom poslovanju kantonalne Službe za zapošljavanje, menadžment i upravni odbor su bahatim ponašanjem nastavili donositi odluke na štetu građana.

Naime, menadžment Službe za zapošljavanje uz saglasnost upravnog odbora je donio odluku o isplati regresa zaposlenicima Službe u visini od 800 do 2.800 maraka, iako im je na prethodnoj Skupštini izglasano nepovjerenje.

Ova odluka izazvala je oštru osudu Vlade ovog kantona, ali i skupštinskih zastupnika, naročito zbog činjenice da su sredstva za isplatu regresa iz fonda Doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti.

"Dakle, tražiću od Upravnog odbora koji je isto tako odgovoran kao i direktora da zaustavi tu odluku, da svede taj regres u razumne iznose, jer smatram da je to nemoralna odluka i da ta odluka graniči sa drskosšću menadžmenta i upravnog dobora koji su to uradili, a poslije svih naših odluka da ne čine takve stvari", kazao je premijer Galijašević komentarišući odluku Službe za zapošljavanje.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.