FENA/maglajinfo.com
vijesti zdk 1363

Značajni rezultati policijskih timova ZDK u 2016. godini

29.12.2016. 20:47 0

Na tradicionalnom novogodišnjem susretu s predstavnicima medija policijski komesar MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut sa saradnicima prezentirao je pregled aktivnosti policijskih službenika u godini na izmaku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ZDK, u cjelini mogu biti zadovoljni rezultatima koje su postigli tokom ove godine, zaključeno je.

- Kada je u pitanju kriminalitet, statistike pokazuju pad broja krivičnih djela za 9,7 posto, a policija je posebnu efikasnost i brzinu pokazala u slučajevima rasvjetljavanja tri ubistva, jedno u Olovu i dva u Zenici, a zbog svoje okrutnosti olovsko ubistvo je izazvalo veliko uznemirenje javnosti, kazao je Šut.

Broj prekršaja i krivičnih djela u oblasti bezbjednosti saobraćaja bio je manji nego prošle godine, ali su policijski službenici znatno pojačali aktivnosti i izdali su čak 35.000 prekršajnih naloga više nego prethodne godine.

Istaknuti su uspjesi zbog visokog nivoa organizovanosti i postignutih rezultata poduzetih policijskih aktivnosti kodnih imena "Koverta", "Mreža", "Anonimus" i "Lugar".

Policijski autoriteti su posebno zadovoljni ostvarenom saradnjom policije i građana, koja je "i dalje u vrhu prioriteta policijskih službenika, jer visok nivo saradnje policije i građana uvijek može biti veći i bolji".

- Za godina koju ispraćamo možemo kazati da je uspješna, jer smo ostvarili i davnašnju želju, koja je rezultat stvarne potreba policije, o početku izgradnje savremenog Centra za obuku policijskih službenika, istakao je Semir Šut.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.