maglajinfo.com
vijesti zdk 449

Zvizdić u posjeti Zenici: Zeničko-dobojski kanton je lider u izvozu

3.07.2017. 19:53 0

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Herecgovine Denis Zvizdić tokom današnje posjete Zeničko-dobojskom kantonu i gradu Zenica susreo se s premijerom ZDK Miralemom Galijaševićem, predsjedavajućim Skupštine ZDK Jasminom Duvnjakom i njihovim saradnicima.

Razgovarano je o trenutnoj privrednoj i političkoj situaciju u ZDK, koji je jedan od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini.

- Činjenica je da je ZDK lider u izvozu unutar Bosne i Hercegovine i da se na području ovog kantona nalaze, ili imaju sjedišta, neke od najrenomiranijih firmi u zemlji govori da se ipak uspijevamo staviti u funkciju ekonomskog razvoja, a to je ono što predstavlja komparativne i konkurentske prednosti Bosne i Hercegovine. Važan je podatak da naš izvoz, nakon prvih pet mjeseci ove godine, značajno raste, što je jedan od ključnih indikatora privrednog razvoja. Većina našeg izvoza, preko 73 posto, ide ka zemljama Evropske unije, a značajno se povećava kvaliteta i konkurentnost naših kompanija i naših proizvoda. To je dobro i, uz otvaranje novih firmi i proširenje kapaciteta, znači otvaranje novih radnih mjesta, kojima svjedočimo svaki dan u BiH i govori o pozitivnim tendencijama. Da li smo zadovoljni s ukupnom dinamikom i brojem otvorenih radnih mjesta, naravno da nismo, ali nastavljamo kontinuirano raditi na svim projektima - kazao je Zvizdić poslije sastanka.

Nakon posjete sjedištu kantonalne vlade predsjedavajući Zvizdić susreo se sa zeničkim privrednicima i posjetio jednu od najuspješnijih firmi "RM-LH", koja djeluje u Poslovnoj zoni Zenica I.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.