Dž. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1674

RAMAZANSKI KONKURS: Nagrađene najbolje fotografije Kuršumlije

29.06.2015. 17:32 0

U sklopu ramazanskih aktivnosti džemata Jusuf-pašine džamije objavljen je konkurs za najbolju fotografiju džamije Kuršumlije. Na konkurs je pristiglo 37 fotografija, od koji su najviše glasova putem Facebooka (like & share) dobile fotografije Adnana Šahmana, Zerine Đuhere i Enesa Mujanovića.

Konkurs za najbolju fotografiju Kuršumlije objavljen je 10.6.2015. godine na oficijelnoj FB stranici Jusuf-pašine džamije, Kuršumlije, od kada je počelo zvanično zaprimanje fotografija. Uslovi konkursa podrazumijevali su fotografiju nastalu poslije dana objavljivanja konkursa, slobodnu poziciju fotografisanja i mogućnost kompjuterske dorade fotografije.

Učesnici konkursa nisu bili ograničeni vjerskim, nacionalnim, spolnim ili dobnim uslovom, osim mjesta boravišta na području općine Maglaj. Objavljivanje pristiglih fotografija počelo je prvog dana mjeseca ramazana, 18.6.2015. godine, i trajalo je do 27.6.2015. godine. Princip glasanja bio je putem Facebooka, sistemom ,,like & share'', nakon čega je konačnu rang-listu potvrdila komisija sastavljena od članova Džematskog odbora.

Na konkurs je pristiglo ukupno 37 fotografija, od kojih su najviše glasova dobile fotografije: 1. Adnan Šahman; 2. Zerina Đuhera; 3. Enes Mujanović.

Komisija je donijela konačnu odluku, te potvrdila rang-listu postignutu javnim glasanjem korisnika Facebooka. Uručivanje nagrada upriličeno je sinoć, 28.6.2015. godine, poslije teravih-namaza u džamiji Kuršumliji pred brojnim džematlijama. Prva tri osvojena mjesta, uz pohvale, nagrađena su novčanim nagradama (80,00KM; 60,00KM; 40,00KM) i poklon knjigom.

Kratak izvještaj o statistici glasova i broju pregleda prvorangiranih fotografija podnio je mutevelija džemata Safet Bećirović, a čiji broj je dostigao i do 11.700 pregleda.

- Po kvaliteti fotografija, konkurencija je bila daleko slabija, ali po samoj tematici fotografija, koja je jako bitna, dosta njih je imalo veliku šansu za pobjedu. Nema se tu šta misliti, veoma dobra džamija, predivno uređena i što je najvažnije s veoma dobrim i cijenjenim džematlijama, naglasio je Adnan Šahman za naš portal.

- Ostale učesnike nisam smatrala konkurencijom, jer su sve fotografije lijepe na svoj način. I ovaj konkurs je bio jedan lijep način da se prezentuje maglajska ljepotica. Ujedno se zahvaljujem svima koji su ovo organizovali, ali i onima koji su dali podršku mojoj fotografiji, dodaje drugorangirana Zerina Đuhera.

Enes Mujanović, zadovoljan postignutim 3. mjestom, ostavio je priliku da njegova fotografija govori o konkursu za naš portal.

U uvodnom dijelu, h. hfz. Hidajet ef. Talić pozdravio je prisutne, istakao značaj promocije džamije, afirmaciju mladih i pobuđivanje ljubavi prema ovoj prelijepo bosanskohercegovačkoj građevini. Naglasio je jedinstvenu priliku korištenja savremene tehnike i tehnologije koja je omogućila da objavljene fotografije Kuršumlije dođu u kuće, u domove, širom svijeta. Na kraju obraćanja najavio je novi ramazanski konkurs literarnih, književnoumjetničkih, radova pod nazivom ,,MOJ BEDR’’.

Više informacija o novom konkursu uskoro će biti dostupno na oficijelnoj FB stranici, Kuršumlija, Jusuf-pašina džamija.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.