maglajinfo.com
vijesti zdk 626

Novi projekti

U ZDK novi projekti u oblasti šumarstva

3.01.2018. 21:18 0

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK Himzo Smajić i direktor Javnog preduzeća ''Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona'' Jasmin Devedžić potpisali su ugovor za finansiranje četnaest projekta u oblasti šumarstva, u iznosu od 280.804 KM.

Sredstva za realizaciju ovih projekata bila su planirana u okviru Programa utroška namjenskih sredstava iz oblasti šumarstva za 2017. godinu.

Od ukupno 20 projekta  koje je JP „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ kandidovalo za finansiranje, stručna  komisija imenovana za pregled, analizu i odabir projekta je, na osnovu utvrđenih kriterija i raspoloživih sredstava, izvršila odabir 14 projekta koji se odnose na poslove rekonstrukcije šuma i šumskog zemljišta.

Tako će se u narednim mjesecima obaviti čišćenje i pošumljavanje opožarenih i devastiranih površina, provesti šumsko-uzgojni radovi i zaštitne mjere te druge aktivnosti koje doprinose unapređenju šuma i za krajnji cilj imaju poboljšanje općekorisnih funkcija šuma. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.